Zomer

De meeste mensen denken bij Tirol direct aan winterse vakanties. Maar ook in de zomer is Tirol een prachtige regio om je vakantiedagen door te brengen. Het indrukwekkende landschap, het heerlijke klimaat, de grote gastvrijheid van de bevolking en het ruime aanbod aan recreatiemogelijkheden maakt dat Ehrwald een prima bestemming is voor het doorbrengen van een actieve of juist een lekker luie vakantie.

De bergen in de omgeving lenen zich voor wandelingen op ieders niveau. Met de lift omhoog en over de glooiende almen lopen is voor bijna iedereen te doen. Maar ook voor diegene die wat meer uitdaging zoekt, kun je vanuit ons huis starten met echte bergwandelingen of klettertochten. Zelfs meerdaagse huttentochten starten zo goed als voor de deur. En onderweg kan je bij een van de vele berghutten genieten van je welverdiende beloning na de (stevige) wandeling in de vorm van een kop koffie, een kom soep of een complete warme maaltijd. En zit je lekker aan de koffie kijk dan niet vreemd op als er iemand op een fiets over hetzelfde pad omhoog komt. De Zugspitzearena is namelijk een aantal jaar geleden uitgeroepen tot mountainbike-eldorado van Europa. Rond Ehrwald zijn routes voor de beginnende maar zeker ook voor de gevorderde mountainbiker. Met in Lermoos zelfs een “free-ride-trail”

Mochten jullie met kinderen op vakantie gaan. Dan heeft Ehrwald en omgeving naast de bovengenoemde (ook zeker kindvriendelijke) wandelmogelijkheden nog veel meer te bieden. Er zijn diverse zwembaden in de directe omgeving aanwezig. Zo beschikt Ehrwald over een overdekt zwembad en is in Lermoos een prachtig buitenbad aanwezig. Maar ook zwemmen in een bergmeertje of in een natuurbad is in Ehrwald e.o. zeer goed mogelijk. De bedrijven die in de winter de skilessen verzorgen, bieden in de zomer verschillende activiteiten voor kinderen aan; bergklimmen, piratenfeesten, canyoning, etc. Een “Streichelzoo” (uitgebreide kinderboerderij) met grote speeltuin vind je in Berwang (zo’n 20 min. rijden), in Biberwier kan je van de zomerrodelbahn of met reuzensteps of karts de berg af, en in Ehrwald is er ook nog een indoor-klimwand en overdekte tennisbaan voor de dagen dat het weer een wat hogere luchtvochtigheid geeft.

Ehrwald beschikt over en 9-holes golfbaan, waar je in het prachtige decor van de omliggende bergen een baan kan lopen. In het bijbehorende clubhuis is een prima en betaalbaar restaurant gevestigd. Maar ook op 1 – 1,5 uur rijden vindt je diverse prachtige 18-holes golfbanen.

De frisse lucht, de stilte en de prachtige uitzichten maken dat je snel de reis vergeten bent en zelfs korte trips voelen als een vakantie; er even helemaal uit geweest.