Winter

Ehrwald is, door zijn relatieve sneeuwzekerheid,  een uitstekende uitvalsbasis voor een heerlijke wintersportvakantie. Het heeft geen kilometers lange, aaneengesloten skipistes. Maar ben je op zoek naar een skigebied waar iedereen (ook de niet-skiër) plezier beleeft,  dan is Ehrwald uitermate geschikt. Moderne liften brengen je snel de berg op en zijn veelal ook door de niet-skiërs te gebruiken. De pistes zijn overzichtelijk, gevarieerd en voor elk niveau. De Sonnenhang is zowel voor kinderen als voor volwassenen zeer geschikt om de beginselen van de skikunst onder de knie te krijgen, de Alm biedt meer variatie en lengte en de Wetterstein heeft iets voor snelheidsliefhebbers. Het Zugspitzplateau ligt op 2900 meter hoogte en is binnen 10 autominuten van ons huis te bereiken. Hierdoor is wintersport tot het eind van het seizoen mogelijk.

Gaat je interesse meer uit naar het langlaufen dan biedt het Moosdal een aantal prachtige vlakke loipes, welke voor iedereen begaanbaar zijn. Op de Ehrwalder Alm (1500 meter) ligt een hochloipe voor de sportievere langlaufer. Daarnaast is het goed mogelijk om langere tochten naar andere dorpen te langlaufen (en eventueel met de trein of bus terug te gaan).

Wat steeds meer terrein wint is het tourenskiën. Je kan in Ehrwald en omgeving prachtige tochten maken waarbij je op plekken komt waar je te voet niet kan komen en waar je geen mens tegen komt. Twee keer per week wordt er op de Sonnehang en de Gamsalm een “tourenavonden” georganiseerd. Je kan dan met de tourenski’s (of met een slede) naar boven lopen en na je te hebben opgewarmd in een van de restaurants weer met de ski’s of met de slede naar beneden glijden .

Ook wandelen is in Ehrwald tijdens het winterseizoen een favoriete bezigheid, zowel in het Moosdal als in de bergen eromheen worden wandelpaden begaanbaar gemaakt en gehouden. Wilt je iets ruiger wandelen, huur dan sneeuwschoenen en boek eventueel een wandeling met gids.
Twee keer per week is er op de Ehrwalder Alm en rodelavond. Je kan dan met een slede over de verlichte piste naar beneden rodelen en in een van de restaurants langs de pistes wat eten en / of drinken onder het genot van live muziek. In Lermoos en in Berwang hebben ze een rodelbaan die overdag geopend is.

Ehrwald heeft ook een buiten-kunstijsbaan. Hier kan op diverse dagen en avonden geschaatst worden (schaatsten zijn ter plekke te huur). Er wordt één keer per week een curlingavond georganiseerd en zijn er regelmatig ijshockeywedstrijden te bekijken.